De oplettende bezoeker van designbyfoam.nl zal het niet ontgaan zijn dat we onlangs een paar projecten in een nieuw daglicht geplaatst hebben. Projecten waar het in 2008 allemaal mee begon: de door studievereniging CHEOPS uitgeschreven prijsvraag 'Project B' en het gerealiseerde interieur voor het bedrijf InterimQuest.

Snackautomaat 2.0 als inzending voor de prijsvraag 'Project B'

De opgave voor 'Project B' behelsde een nieuwe invulling van de voormalige toegangsbrug van het campusterrein van de TU Eindhoven. FOAM maakte een tweetal ontwerpen onder de noemer 'Snackautomaat 2.0' om de plek op een laagdrempelige manier opnieuw leven in te blazen.

De verschillende snackautomaten zorgen voor nieuwe vormen van ontspanning en consumptie

Beide ontwerpen gaan uit van een configuratie van diverse soorten snackautomaten, maar het al dan niet samenvoegen ervan levert twee totaal verschillende ontwerpen op. Benieuwd wat onze inzending was? Neem dan een kijkje bij het project.

Een grote vergadertafel en garderobemeubel verwelkomen de bezoekers van InterimQuest

Voor het bedrijf InterimQuest ontwierpen we in hetzelfde 2008 een compleet nieuw interieur bestaande uit losse meubelstukken. De meubels vormen samen één doorlopend lint en definiëren verschillende gebieden in de ruimte: van een plek om te vergaderen tot een klein zitje om even een kop koffie te drinken. FOAM werkte het ontwerp technisch uit en zorgde tevens voor de realisatie van de meubels. Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan snel bij het project.

Een sequentie van vazen en een zitje doorbreekt het monotone karakter van de gang