Het is inmiddels zo'n twee maanden geleden dat we schreven over 'een tweede huis in de stad aan de Maas', waarmee het startschot werd gegeven voor het interieurontwerp van een appartement in Maastricht. Het werd een traject waarbij vrijwel alle facetten van het interieurontwerp werden doorlopen: elk denkbaar onderdeel hebben we aangepakt om het nieuwe appartement tot in het kleinste detail vorm te geven en zo de verschillende kleine ruimtes samen te smeden tot een eenheid in ruimte, gebruik en beleving.

Het hart van het appartement wordt gevormd door een groot kookeiland, aangevuld met een kastenwand die het directe zicht op het achterliggende toilet ontneemt. De houten afwerking komt terug in een nauwkeurig ontworpen boekenkast die zich binnen de bestaande structuur nestelt en omlijst wordt door een matglazen wand. Een neutrale gietvloer vormt een verbindend element in de woning en laat de verschillende ruimtes naadloos in elkaar overlopen.

Een opvallend blauw meubel vormt de scheiding tussen de slaapkamer (waar een uniek lijnenspel een bijzondere kledingkast vormt) en de badkamer, waardoor beide ruimten samenvallen en in één doorlopende lijn de inloopdouche bereikt kan worden. De matglazen omlijsting om de boekenkast zorgt voor daglicht in de badkamer, waar het blauwe volume een nieuwe functie krijgt als toiletmeubel. Indien gewenst kan een in het meubel verwerkte schuifdeur, evenals twee matglazen schuifdeuren aan de gangzijde, de verschillende ruimtes op subtiele wijze van elkaar scheiden.

Nadat de presentatie van het definitieve ontwerp gisteren op vele enthousiaste reacties kon rekenen, kunnen we eindelijk aan de slag met datgene waar FOAM al haar hele bestaan van droomt en naar streeft: we gaan bouwen! De eerste wanden zijn inmiddels gesloopt en er wordt de komende maanden hard gewerkt om ideeën en tekeningen te vertalen naar een droomwoning aan de Maas. Binnenkort verschijnt het gehele ontwerp online, en uiteraard houden we jullie op de hoogte van de vorderingen en het ongetwijfeld bijzondere eindresultaat!