Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

18 July 2012

Architect aan tafel in de krant!

Onze dienst Architect aan tafel heeft afgelopen zaterdag de krant gehaald! In het Algemeen Dagblad (Rotterdam editie) is een uitgebreid artikel gewijd aan onze laagdrempelige dienst voor particulieren die stoeien met (ver)bouwplannen. Tijdens een Architect aan tafel sessie maken we plannen en schetsen voor een mogelijke verbouwing en geven we verrassend advies over een nieuwe indeling en uitstraling. Voor het artikel dat in het Algemeen Dagblad verscheen bezochten we de familie Nieuweboer uit Rotterdam. Zij wilden graag meer praktische leefruimte in hun woning, wat resulteerde in een bijzondere aanbouw die volledig in hout gematerialiseerd werd.   

Lees verder

24 September 2012

Van brainstormsessie tot uitvoering

Hoewel het op onze blog even stil geweest is, hebben we de afgelopen weken alles behalve stil gezeten. Sinds de lancering van de dienst Architect aan tafel begin dit jaar, hebben we aan zo’n 30 verschillende keukentafels gezeten en maakten we plannen voor de meest uiteenlopende verbouwingen. Dat een aantal van deze sessies leidt tot een interessant vervolg, vertelden we al in onze vorige blog. Zo staan we momenteel aan de vooravond van de uitvoering van drie projecten die ooit begonnen als een Architect aan tafel sessie. 

Lees verder

3 August 2013

Hoogste punt verbouwing Oud-IJsselmonde bereikt

Deze week werd in Oud-IJsselmonde (Rotterdam) het spant ingehesen dat de verbinding vormt tussen een vooroorlogse woning en schuur. Voor deze verbouwing ontwierpen we een verbinding tussen de bestaande woning en schuur op de eerste verdieping, waarna de schuur in een later stadium verbouwd zal worden tot levensloopbestendige woning.

Lees verder

29 October 2013

Definitief ontwerp woning Zeeheldenkwartier gereed

In Den Haag wordt binnenkort gestart met de door ons ontworpen verbouwing van een herenhuis in het Zeeheldenkwartier. Door middel van een grootscheepse renovatie wordt de woning, waar de tijd al een jaar of 30 heeft stilgestaan, weer helemaal up-to-date gebracht. Lees meer over dit project op de bijbehorende projectpagina.

Lees verder

6 January 2014

FOAM wenst iedereen een inspirerend 2014!

FOAM kijkt terug op een mooi 2013 met uitdagende projecten en prettige samenwerkingen. Graag maken we nog even van de gelegenheid gebruik om iedereen hiervoor te bedanken. En met 2014 nog maar net begonnen wensen we iedereen een mooi en inspirerend jaar toe. Het begin van het nieuwe jaar staat voor FOAM in het teken van diverse projecten door het hele land. In Zuid-Limburg wordt er over een maand gestart met de bouw van een door ons ontworpen vrijstaande woning. Een mijlpaal waar niet alleen wij, maar ook onze opdrachtgever, al een tijd naar uit kijken. Daarnaast begeleiden we momenteel een tweetal verbouwingen in Den Haag, werken we aan het ontwerp voor een aanbouw mét opbouw in Utrecht en krijgt een woonkamer in Wassenaar een bijzondere transformatie. Iets dichter bij huis, in Schiedam, presenteerden we onlangs een ontwerp voor een verbouwing waarbij een nieuwe erker en veranda zorgen voor een compleet nieuw gevelbeeld van een jaren '80 woning. Benieuwd wat er in 2014 nog meer op ons pad zal komen? Volg het laatste nieuws via de website of Facebook.  

Lees verder

23 January 2014

3x werk in uitvoering

Momenteel wordt er hard gewerkt om de ontwerpen voor onze opdrachtgevers werkelijkheid te maken. Allereerst wordt er in Den Haag, op een mooie plek nabij de duinen, gewerkt aan een ingrijpende renovatie van de eerste verdieping en zolder van een twee-onder-een-kap. De uitvoering ligt op schema en nadert zijn voltooiing; er wordt nu druk gestuukt en getegeld, terwijl de meubelmaker in zijn atelier is begonnen aan de op maat gemaakte meubels.

Lees verder

4 March 2014

Realisatie dubbele aanbouw in Maassluis van start

In Maassluis is de aannemer begonnen aan de realisatie van een door FOAM ontworpen dubbele aanbouw. Eind vorig jaar maakten we voor twee buren een ontwerp voor de uitbreiding van hun woning. De aanbouw is als één uniform geheel vormgegeven en uitgewerkt, en zal op die manier ook gerealiseerd worden. Na de heiwerkzaamheden voor de 27 meter lange funderingspalen wordt momenteel gewerkt aan de fundering van de aanbouw. Naar verwachting wordt het project eind april opgeleverd.  

Lees verder

31 March 2014

6x Werk in uitvoering

Hadden we in januari nog drie werken in uitvoering door diverse aannemers, inmiddels is dit aantal gegroeid naar een zestal projecten. Het één bijna afgerond, de ander nog maar net opgestart.

Lees verder

9 April 2014

Omgevingsvergunning aanbouw Utrecht aangevraagd

FOAM gaat voor het eerst in Utrecht verbouwen. In het oosten van de stad hebben we een aanbouw en interne verbouwing voor een jaren '30 woning ontworpen.

Lees verder

2 May 2014

Nieuw werk: Villa Voorburg

Na een intensief selectieproces is FOAM gekozen als architect om de verbouwing van een fraaie Villa in Voorburg te ontwerpen en te begeleiden. Samen met de opdrachtgevers en Euroconstruct (de aannemer), wordt het ontwerp de komende tijd uitgewerkt, waarna de daadwerkelijke verbouwing snel van start zal gaan.

Lees verder

15 June 2014

Verbouwing villa Valkenswaard van start

Deze week is de aannemer in Valkenswaard begonnen met de sloop van het interieur van een jaren '80 villa. FOAM maakte voor deze woning een ontwerp dat voorziet in een ingrijpende verbouwing. De woning wordt intern volledig gestript en open gebroken met als doel het creëren van meer functionele ruimte, licht en contact met de tuin. 

Lees verder

28 July 2014

5x werk in uitvoering

Van de diverse projecten in uitvoering, waar we eerder dit jaar over berichtten, zijn inmiddels de meeste gerealiseerd. De vrijstaande woning in Zuid-Limburg begint ook steeds meer gestalte te krijgen en zal dit najaar opgeleverd worden. Op onze projectpagina voegen we regelmatig nieuwe foto's toe van projecten in uitvoering. De afgelopen tijd hebben we zeker niet stil gezeten en maakten we ontwerpen voor uiteenlopende verbouwingen. Momenteel wordt er op verschillende plekken in het land gewerkt aan de uitvoering van projecten van FOAM.

Lees verder

28 October 2014

Fotografie Woning Zeeheldenkwartier

De bewoners van de door ons ontworpen verbouwde woning in het Zeeheldenkwartier zijn inmiddels verhuisd. De foto's van het eindresultaat zijn te bekijken bij het project.

Lees verder

14 January 2015

Update: voortgang verbouwing Valkenswaard

De verbouwing in Valkenswaard vordert gestaag. De vloer is inmiddels gelegd en het maatwerk meubilair geplaatst. Voor eind januari staat de verhuizing gepland. Foto's van het eindresultaat volgen snel.

Lees verder

13 February 2015

Nieuw werk: Avenue Concordia Rotterdam

Het betreffende pand staat in één van de mooise straten van Rotterdam: de Avenue Concordia in de wijk Kralingen. Het pand, dat nu nog opgedeeld is in twee appartementen, wordt weer samengetrokken tot één woning en volledig gerenoveerd. FOAM is betrokken bij het hele proces: van schetsontwerp tot begeleiding van de uitvoering.

Lees verder

1 May 2015

Nieuw werk: Villa Wassenaar

Voor deze statige villa in Wassenaar ontwerpt en begeleidt FOAM architecten een ingrijpende verbouwing waarmee de villa weer up-to-date wordt gemaakt.

Lees verder

31 August 2015

Project afgerond: badkamer Rotterdam

Onlangs is de verbouwing van een badkamer te Rotterdam door de aannemer afgerond. Bekijk hier de foto's van dit kleine en bijzondere project.

Lees verder

22 September 2015

Werkzaamheden aanbouw Nieuwegein gestart

In Nieuwegein is de aannemer gestart met bouwen. Inmiddels is een groot deel van de originele woning gesloopt, de funderingsplaat gestort en worden de contouren van de nieuwe aanbouw duidelijk. Zodra de aanbouw qua ruwbouw is gerealiseerd zal ook de bestaande woning grondig gerenoveerd worden.

Bekijk hier het volledige project.

Lees verder

20 March 2023

Vorderingen in Kralingen-Crooswijk

Voor onze opdrachtgevers uit de wijk Kralingen-Crooswijk, ontwierpen we een nieuwe indeling van de begane grond vloer. De vele op- en afstapjes zorgen voor een speels spel in de indeling, waarbij de eiken binnendeuren van Indu Doors het licht mooi doorlaten.

Lees verder

3 April 2023

Fotografie: open leefruimte te Wassenaar

Voor het ontwerp van de woning in Wassenaar is het plafond open gewerkt om het prachtige spant tevoorschijn te halen. De woonkamer en keuken worden nu voorzien van licht en ruimte door de nieuwe daklichten en de hoogte die gerealiseerd is. De nieuwe keuken van Keukenstudio Voorschoten maakt het geheel af. Het resultaat mag er zijn!Bekijk onze projectpagina voor meer informatie over het project! 

Lees verder

18 September 2023

Projectbezoek in de Vogelwijk

Voor onze opdrachtgevers uit de Vogelwijk in Den Haag zijn de getekende plannen van FOAM inmiddels gerealiseerd door aannemer Euroconstruct. Afgelopen week zijn we langs geweest op projectbezoek om samen met Wendy Mahieu en fotografe Myrthe Slootjes de woning op beeld te vangen. Binnenkort komen de foto’s online! 

Lees verder

  • <
  • Notice (8): Undefined index: pageCount [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 721]
  • >
Laatste artikel bereikt
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 636]
Notice (8): Undefined index: limit [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 639]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 640]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 641]
Notice (8): Undefined index: page [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 657]
Notice (8): Undefined index: current [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 659]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 660]