Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

29 October 2013

Definitief ontwerp woning Zeeheldenkwartier gereed

In Den Haag wordt binnenkort gestart met de door ons ontworpen verbouwing van een herenhuis in het Zeeheldenkwartier. Door middel van een grootscheepse renovatie wordt de woning, waar de tijd al een jaar of 30 heeft stilgestaan, weer helemaal up-to-date gebracht. Lees meer over dit project op de bijbehorende projectpagina.

Lees verder

23 January 2014

3x werk in uitvoering

Momenteel wordt er hard gewerkt om de ontwerpen voor onze opdrachtgevers werkelijkheid te maken. Allereerst wordt er in Den Haag, op een mooie plek nabij de duinen, gewerkt aan een ingrijpende renovatie van de eerste verdieping en zolder van een twee-onder-een-kap. De uitvoering ligt op schema en nadert zijn voltooiing; er wordt nu druk gestuukt en getegeld, terwijl de meubelmaker in zijn atelier is begonnen aan de op maat gemaakte meubels.

Lees verder

31 March 2014

6x Werk in uitvoering

Hadden we in januari nog drie werken in uitvoering door diverse aannemers, inmiddels is dit aantal gegroeid naar een zestal projecten. Het één bijna afgerond, de ander nog maar net opgestart.

Lees verder

28 October 2014

Fotografie Woning Zeeheldenkwartier

De bewoners van de door ons ontworpen verbouwde woning in het Zeeheldenkwartier zijn inmiddels verhuisd. De foto's van het eindresultaat zijn te bekijken bij het project.

Lees verder

5 August 2016

Nieuw werk: Parkweg Den Haag

Dit prachtige maar in een slechte staat verkerende rijksmonument aan de Parkweg in Den Haag heeft een flinke renovatie van zowel exterieur als interieur nodig. In het ontwerp voor de renovatie wordt de woning weer in de oude luister hersteld door een aantal recente verbouwingen ongedaan te maken, daarnaast wordt de woning technisch weer in het 'nu' geplaatst door het vervangen van alle installaties, plaatsing van isolatieglas etc. Met de renovatie wordt dit najaar gestart.

Lees verder

8 March 2023

Winkelpand in uitvoering

Het bestaande winkelpand in Den Haag wordt getransformeerd naar een woning met een nieuwe aanbouw. Op de bestaande footprint heeft FOAM een nieuw ontwerp gemaakt. De aanbouw staat los van de woning en wordt verbonden door een glazen corridor en twee patio’s. De aannemer schiet al aardig op in de uitvoering, waardoor het geheel vorm begint te krijgen.

Lees verder

4 April 2023

In ere herstellen van Rijksmonument DH

Het Rijksmonument uit 1887 in Den Haag is toe aan een renovatie van zowel exterieur als interieur. In het ontwerp voor de totaalrenovatie wordt de woning weer in de oude luister hersteld.

Lees verder

8 May 2023

Fotografie Nieuwe Schoolstraat

Het historische pand aan de Nieuwe Schoolstraat, een voormalige balletschool in het hart van Den Haag, is gerenoveerd naar een sfeervol herenhuis. Het gebruik van bestaande elementen tegenover stevige ruimtelijke ingrepen, maken samen een speels plan. Na het ontwerpvoorstel heeft FOAM, in samenwerking met Euroconstruct als aannemer, Avenue als interieurontwerper en Koak Design als interieurbouwer, de uitvoering begeleid.

Afgelopen maart zijn de foto’s gepubliceerd van het project in Den Haag, het eindresultaat is te bekijken op onze projectpagina.

 

Lees verder

25 June 2023

Uitvoering: woonhuis te Den Haag

De start van de bouw is begonnen voor dit woonhuis in Den Haag. Grotendeels is het intern nu gesloopt en zien we een leeg canvas voor ons. Euroconstruct gaat de aankomende tijd verder met het realiseren van alle nieuwe plannen voor de woning.

Lees verder

4 July 2023

Rijksmonument DH, oplevering nadert

Het Rijksmonument uit 1887 in Den Haag heeft een hele totaalrenovatie ondergaan. De laatste puntjes worden op de i gezet door Sens, binnenkort is de oplevering!

Lees verder

5 September 2023

Metamorfose jaren '70 villa

In Den Haag staat een moderne villa, die in de jaren ’70 is ontworpen en met eigen handen is gebouwd door architect Fokke van Duyn (1923-2006). Hij heeft er geruime tijd van zijn leven gewoond. Vandaag de dag is de woning toe aan een energetische en esthetische update. In het nieuwe ontwerp hebben we naast deze ingrepen ook gestreefd om het principe van een doos op een doos beter tot zijn recht te laten komen, door het realiseren van een witte gestuukte gevel.

Lees verder

18 September 2023

Projectbezoek in de Vogelwijk

Voor onze opdrachtgevers uit de Vogelwijk in Den Haag zijn de getekende plannen van FOAM inmiddels gerealiseerd door aannemer Euroconstruct. Afgelopen week zijn we langs geweest op projectbezoek om samen met Wendy Mahieu en fotografe Myrthe Slootjes de woning op beeld te vangen. Binnenkort komen de foto’s online! 

Lees verder

9 November 2023

Projectfotografie: Huis aan Zee

Afgelopen september zijn we op projectbezoek geweest in de Vogelwijk in Den Haag. Dat lieten we jullie weten via onze nieuwsberichten. We hebben geduldig gewacht op de foto’s en die zijn nu eindelijk binnen! Willen jullie ook de foto’s zien en meer weten over dit project? Neem dan snel een kijkje op onze projectpagina.

Lees verder

13 November 2023

Projectfotografie: Herenhuis Den Haag

Voor onze opdrachtgever in Den Haag hebben we dit statige herenhuis van eerste schets tot de oplevering kunnen begeleiden, met als resultaat een duidelijk leesbaar geheel. Fotografe Myrthe Slootjes heeft deze totaalrenovatie prachtig op beeld weten te krijgen. Wil je meer weten over dit project? Bekijk dan snel onze projectpagina.

Lees verder

20 November 2023

Uitvoering: vorderingen woonhuis te Den Haag

Afgelopen juni was het startschot voor de bouw voor onze opdrachtgevers uit Den Haag. In de afgelopen maanden is er veel gebeurd door aannemer Euroconstruct en zien we al mooie resultaten! De komende periode worden de laatste stappen gemaakt naar een bewoonbaar woonhuis, waarbij onder andere de interieurbouwer 180 Graden Zuid, de schilder en de parketteur de puntjes op de i zullen zetten.

Lees verder

20 November 2023

Bouwaanvraag: Woonhuis te DH

In het centrum van Den Haag, in de Archipelbuurt, hebben we voor onze opdrachtgevers een nieuw ontwerp gemaakt voor een bestaande woning uit de jaren 1900. Van origine behoorde dit woonhuis in een rijtje van drie geschakeld woningen, echter is dit vandaag de dag niet meer aan de orde. De huidige woning is toe aan een update, zowel energetisch als esthetisch. Ondertussen zijn we al veel tekeningen verder en is de bouwaanvraag ingediend, nu is het wachten op de reactie van de Gemeente Den Haag.

Lees verder

1 December 2023

Oplevering woonhuis DH

In dit statige woonhuis te Den Haag heeft afgelopen woensdag de oplevering plaats gevonden, met een resultaat dat er mag wezen dankzij Eurocontruct. De afgelopen maanden hebben zij hard gewerkt om de woning te renoveren.

Lees verder

  • <
  • Notice (8): Undefined index: pageCount [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 721]
  • >
Laatste artikel bereikt
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 636]
Notice (8): Undefined index: limit [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 639]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 640]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 641]
Notice (8): Undefined index: page [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 657]
Notice (8): Undefined index: current [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 659]
Notice (8): Undefined index: count [CORE/Cake/View/Helper/PaginatorHelper.php, line 660]