Nieuws van FOAM architecten

Updates van de bouwplaats, nieuw werk, onze inspiratie en ander nieuws.
Volg ons ook op Facebook, Instagram en Pinterest.

31 August 2015

Project afgerond: badkamer Rotterdam

Onlangs is de verbouwing van een badkamer te Rotterdam door de aannemer afgerond. Bekijk hier de foto's van dit kleine en bijzondere project.

Lees verder

12 August 2015

Werkzaamheden landhuis Wassenaar gestart

In Wassenaar is de aannemer inmiddels gestart met de werkzaamheden. De villa wordt geheel gerenoveerd en voorzien van een nieuwe aanbouw.

Lees verder

10 July 2015

Woning Bemelen in de Architectuurguide

Het ontwerp voor de vrijstaande woning in Bemelen is opgenomen in de "Nationale Architectuurguide": een inspiratieboek voor particulieren die erover nadenken zelf een woning te (laten) bouwen. O.a. verkrijgbaar in de (architectuur)boekhandel en via Bol.com.

Lees verder

1 June 2015

Ravottuh-huisje geplaatst

In 2013 maakten we samen met een stel andere ondernemende Rotterdammers deel uit van het stadsinitiatief Ravottuh. De eerste plek waar dit initiatief in pilotvorm van de grond kwam was de Donkersingel in Rotterdam-Schiebroek. Na al een jaar als echte Ravottuh-plek in gebruik te zijn geweest werd begin dit jaar ook de vergunning verleend voor de plaatsing van het door ons ontworpen 'Ravottuh-huisje'. Nadat dit ook constructief verder was uitgewerkt is het huisje onlangs geplaatst.

Lees verder

1 May 2015

Nieuw werk: Villa Wassenaar

Voor deze statige villa in Wassenaar ontwerpt en begeleidt FOAM architecten een ingrijpende verbouwing waarmee de villa weer up-to-date wordt gemaakt.

Lees verder

13 February 2015

Nieuw werk: Avenue Concordia Rotterdam

Het betreffende pand staat in één van de mooise straten van Rotterdam: de Avenue Concordia in de wijk Kralingen. Het pand, dat nu nog opgedeeld is in twee appartementen, wordt weer samengetrokken tot één woning en volledig gerenoveerd. FOAM is betrokken bij het hele proces: van schetsontwerp tot begeleiding van de uitvoering.

Lees verder

9 February 2015

Werk in uitvoering: aanbouw Delft

In een buitenwijk van Delft wordt momenteel hard gewerkt aan een door FOAM ontworpen aanbouw. Door een contrasterend materiaal (wit stucwerk) te combineren met authentieke elementen uit de originele woning zoals de geglazuurde zwarte tegels ontstaat een originele aanbouw.

Lees verder

21 January 2015

Nieuwe website

In het jaar dat FOAM architecten 5 jaar bestaat lanceren we een nieuwe website. Een website die goed werkt op ieder medium: in een gewone browser, maar ook op een tablet of smartphone. Een website waar meer de focus ligt op het gerealiseerde werk, door middel van een opmaak in de vorm van een magazine met veel en grote foto’s.

2014 was een jaar waarin we meer werk hebben gerealiseerd dan in de jaren ervoor, een deel hiervan hebben we al gefotografeerd, een deel nog niet. Houd de website dus goed in de gaten; de komende maanden zullen ook deze projecten online komen.De afgelopen maanden was het op deze plek iets te stil. Nu de nieuwe website er staat beloven we om weer regelmatig in blog- en nieuwsberichten van ons te laten horen!

Lees verder

14 January 2015

Update: voortgang verbouwing Valkenswaard

De verbouwing in Valkenswaard vordert gestaag. De vloer is inmiddels gelegd en het maatwerk meubilair geplaatst. Voor eind januari staat de verhuizing gepland. Foto's van het eindresultaat volgen snel.

Lees verder

10 January 2015

Nieuw werk: volledige renovatie kleine woning Elinkwijk Utrecht

Na een leuk gesprek op de Bouw- en verbouwbeurs te Utrecht zijn we voor deze nieuwe opdrachtgevers aan de slag gegaan om van hun pas aangekochte woning hun droomwoning te maken. De verbouwing behelst een volledige renovatie van de bestaande woning én de realisatie van een kleine aanbouw om de leefoppervlakte te vergroten en een logischer plattegrond te realiseren. Met de verbouwing wordt in februari 2015 gestart.

Lees verder

30 November 2014

Fotografie woning Tuindorp

In Utrecht is de aanbouw inmiddels opgeleverd en maken de bewoners dankbaar gebruik van de extra ruimte in hun woning. Bekijk de foto's van het eindresultaat.

Lees verder

28 October 2014

Fotografie Woning Zeeheldenkwartier

De bewoners van de door ons ontworpen verbouwde woning in het Zeeheldenkwartier zijn inmiddels verhuisd. De foto's van het eindresultaat zijn te bekijken bij het project.

Lees verder

Laatste artikel bereikt